I det fynske folks tjeneste

OL-guldvinder skal slås med australske tempokanoner

Lasse Norman Hansen kører VM i enkeltstart i dag. Målsætningen er at forbedre sidste års fjerdeplads.

Forventningerne er store, når OL-guldvinderen i omnium, Lasse Norman Hansen, i eftermiddag kører VM i enkeltstart for U23-ryttere.

Banespecialisten blev sidste år nummer fire i cykeldisciplinen, hvor rytterne kæmper mod uret, og derfor er målsætningen at komme mindst ét trin op ad rangstigen.

- Når man bliver nummer fire og sender den samme mand året efter, skal man gå efter at avancere, og derfor er målsætningen en medalje. Det ville være uambitiøst at sige andet, siger U23-landstræner Morten Bennekou.

Han mener, at Lasse Norman Hansen har haft optimale forberedelser til VM

Efter det hårde etapeløb Tour de l'Avenir i slutningen af august har han specialtrænet i Odense en uges tid med et andet tempotalent, Rasmus Quaade, på cykelbanen sammen med Casper Jørgensen.

Dermed skulle han være godt rustet til mødes med de australske favoritter. Australierne stiller hvert år ved VM med to enkeltstartsryttere, der har top fem-potentiale.

- De har altid en bunke baneryttere at tage af. De er en temponation, ligesom vi er blevet, og de producerer ryttere med verdensklasse i enkeltstart. De kunne sagtens blive nummer et og to her, siger Bennekou.

Han har dog ikke tænkt sig at bruge alt for meget krudt på modstanderne.

- Enkeltstart er en lukket disciplin, hor man ikke bliver generet eller påvirket af de andre undervejs. De kører deres løb, og vi kører vores, og så må vi se, hvem der er hurtigst, siger træneren.

Ud over Lasse Norman Hansen repræsenterer Rasmus Sterobo også Danmark i U23-enkeltstarten. Han blev nummer syv sidste år og er derfor heller ikke uden chance for en podieplacering.