OL i Tokyo: Her er de fynske atleter, du kan heppe på

De olympiske lege er skudt i gang. Blandt de 111 danske deltagere er der også en god håndfuld fynboer på listen, som man kan heppe på.

Fyn er pænt repræsenteret ved det netop igangsatte OL i Tokyo med atleter, der enten er født på Fyn, bor her eller spiller i en fynsk klub. 

OL skulle have været afholdt i 2020, og selvom det stadig hedder OL i Tokyo 2020, så foregår det altså i 2021. Ganske som så mange andre ting blev OL udskudt på grund af corona. 

Og på den 111 personer lange deltagerliste er der altså fynsk islæt at spore.

Fire fynske håndboldherrer

Det danske herrelandshold i håndbold, som er forsvarende olympisk mester, skal i åbningskampen ved OL i Tokyo lørdag eftermiddag møde de japanske værter, og her er der flere fynboer at heppe på. 

Det drejer sig om de tre spillere Emil Jakobsen fra Kerteminde, Morten Olsen, der spiller i GOG sammen med holdkammeraten Mathias Gidsel.

Emil Jakobsen er født og opvokset i Kerteminde. Tilbage i januar ved VM i Egypten, fik han slutrundedebut for Danmarks herrehåndboldlandshold, hvor han scorede 12 mål mod Japan, som danskerne netop skal spille mod i dag klokken 14.30. Emil Jakobsen er dog reserve ved OL, hvor landene ikke må stille med lige så mange spillere som ved VM.

Foruden de tre spillere fra GOG, så er der også en fynbo på sidelinjen. Herrelandsholdets træner Nikolaj Jacobsen bor på Thurø.

OL håb efter to blodpropper

På banen med fjerboldene har vi også flere fynske deltagere. Viktor Axelsen har netop lørdag eftermiddag dansk tid vundet sin første kamp mod østrigske Luka Wraber med 21-12 og 21-11.

Det danske double-par i badminton med fynske Maiken Fruergaard og Sara Thygesen var i dag i vælten mod en kinesisk double. Det blev til en samlet score på 21-15 og 21-13 til kineserne. Men man kan heppe på det fynske makkerpar igen søndag morgen, hvor de spiller mod Sydkorea klokken 06.30.

Til vands er Christina Juhl Johansen i kamp om pladserne ved roning. Hun har i fem år trænet op til dette OL, og midt under seneste sæson måtte hun komme oven på efter intet mindre end to blodpropper i lungerne. På trods af det er hun stadig et OL håb, skriver Dansk Forening for Rosport.

På hjul og med skud

I cykelsporten kan vi se frem til at heppe på Lasse Norman Hansen. Han er en dansk cykelrytter, der primært kører på bane. Han vandt guld i omnium ved OL i London 2012 som blot tyveårig. 

Lasse Normann kører også parløb med Michael Mørkøv og fire kilometer holdløb med blandt andre en anden fynbo - nemlig Rasmus Lund. En disciplin danskerne er regerende verdensmestre i.

I skydning skal man holde øje med Anna Skade Nielsen. Hun kommer fra Nordfyn og bor i Søndersø. Hun konkurrerer i ti meter riffelskydning. 

I bueskydning har vi Maja Jager fra Broby Bueskytte Klub. Hun vandt i 2013 verdensmesterskabet i bueskydning i Tyrkiet.

HAR VI MISSET FYNBOER I TOKYO?