I det fynske folks tjeneste

Olieforurening kunne være undgået

I Kerteminde er politikerne skrækslagne for flere forureninger, efter to skibsgrundstødninger i Storebælt. Et sejlområde er ikke afmærket, og nu griber Forsvarsministeren ind.

-

I Kerteminde er politikerne skrækslagne for flere forureninger, efter to skibsgrundstødninger i Storebælt. Et sejlområde er ikke afmærket, og nu griber Forsvarsministeren ind.

Siden november er to skibe grundstødt på Møllegrunden i Kerteminde Bugt. Det er et lavvandet område efter en ankerplads, som ikke er afmærket. Ifølge Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed er området den direkte årsag til at det cypriotiske fartøj Sea Venture II, lækkede olie og forurenede fynske og sjællandske strande i januar måned. En grundstødning kunne være undgået, hvis Møllegrunden havde været afmærket med bøjer.


Grundstødning på Møllegrunden

Kommunens ansvar
Men Farvandsvæsenet vil ikke afmærke området. Allerede før Sea Venture II lækkede olie, henvendte Kerteminde kommune sig for at få afmærket Møllegrunden. Området er kommunens ansvar, lyder det.
I Kerteminde undrer politikerne sig over det svar. SF-byrådsmedlem Anette Vilhelmsen siger til TV2 /FYN at - den seneste forurening har ramt bredt. Derfor er det et fælles ansvar, ikke et lokalt.
Hendes konservative byrådskollega, skibsfører Leif Hansen bakker hende op. - Jeg oplever en stigende trafik i farvandet, og området burde have været afmærket forlængst. Det er selvfølgelig en statsopgave.

Forsvarsminister griber ind
Farvandsvæsenet hører under Forsvarsministeriet, og nu går ministeren ind i sagen. Søren Gade siger til TV2 /FYN at - det er fuldstændig uacceptabelt at to offentlige myndigheder slås om en afmærkning, mens skibe går på grund. Han iværksætter nu en afmærkning, og så må man bagefter afklare, hvem der skal betale.