I det fynske folks tjeneste

Omfattende Falck-strejke på Fyn

Falckstationerne i Odense og Kerteminde er ramt af strejke mandag. På Falckstationerne i Middelfart og Nyborg bliver der holdt faglige møder og det vil også ske senere på dagen på flere af de fynske Falckstationer.

-

Falckstationerne i Odense og Kerteminde er ramt af strejke mandag. På Falckstationerne i Middelfart og Nyborg bliver der holdt faglige møder og det vil også ske senere på dagen på flere af de fynske Falckstationer. Det sker i protest mod forløbet af overenskomstforhandlingerne i virksomheden. Strejken går blandt andet ud over bilister, der skal have autohjælp og patienter, der skal køres til læge eller sygehus til planlagte operationer.

Derimod bliver alle akutte opgaver som ambulancekørsel og brand udført som normalt, oplyser informationsmedarbejder Ulf Førsteliin, Falck.

- Vi forsøger at skaffe hjælp til alle vores kunder, blandt andet ved at bruge kørsel med taxa, men vi kan ikke sige, at ingen af kunderne bliver ramt, siger han.

Det er fortrinsvis på Falck-stationer i Fyns Amt, Nordjyllands Amt og Århus Amt, at der blev strejket fra morgenstunden. Men også i andre amter er der planlagt faglige møder i løbet af dagen.

De ansatte er utilfredse med Falck-ledelsens reaktion på deres krav i forbindelse med forhandlingerne om overenskomsten, der skal fornyes 1. maj.

/ritzau/