I det fynske folks tjeneste

Ønske: Bioenergi i sukkerfabrik

Efter Daniscos melding om, at sukkerfabrikken i Assens skal lukke efter kampagnen i 2006, melder bioenergibranchen sig på banen med ønsket om, at der skal produceres ethanol på fabrikken.

Den forhenværende borgmester i Glamsbjerg, Hans Stougaard, er formand for Dansk Landbrugs bioenergisektion, og han vil arbejde for, at sukkerfabrikken laves om til en ethanolfabrik.

Fortsat roeproduktion

Også formanden for Danske Sukkerroedyrkere, Jørn Dalby, appellerer til regeringen om at lette afgiften på bioethanol, så der kan være en chance for at roedyrkerne i Jylland og på Fyn kan fortsætte deres produktion.
 
Sukkeret i roerne kan laves om til brændstoffet ethanol.
 
- Danmark har fået et pålæg fra EU om at komme i gang, og så kunne man benytte lejligheden som springbræt, siger Jørn Dalby.

Venstre-politikere bakker op

Roeproducenterne får opbakning i Venstres folketingsgruppe.

- Vi vil nu sætte maksimalt pres på for at produktionen af bioethanol bliver et alternativ for landmændene og beskæftigelsen, siger Erling Bonnesen til TV 2/FYN.

- Vi har igennem det seneste år arbejdet med alternative energiformer herunder biothanol og har i forløbet lagt stærkt pres på regeringen for at skabe grundlag for en dansk bioethanolproduktion, siger Erling Bonnesen.