I det fynske folks tjeneste

Ønsker register for kameraer

Et flertal uden om regeringen vil indføre et landsdækkede register for overvågningskameraer. Et register over kameraer vil kunne lette politiets arbejde, mener politikerne.

Det fynske Folketingsmedlem og Retsordfører Trine Bransen, Soc. dem., mener, at et landsdækkende register kan lette politiets arbejde.

Justitsminister Søren Pind, Venstre, vil nu gennemføre et-årigt forsøgsprojekt i Københavnsområdet, der er baseret på frivillige indberetninger af, hvor overvågningskameraerne sidder. Men det er ikke nok, mener Trine Bramsen.

- Det her er et vigtigt redskab, som politet selv har efterlyst. Derfor skal det ikke kun være et projekt i hovedstaden, siger Trine Bransen.

Allerede nu er optagelser fra overvågningsvideo et vigtigt redskab for politiet, både som redskab i efterforskningen og til at efterlyse vidner.

Optagelser afslørede drabsmand

I den meget omtalte drabssag fra Tusindårsskoven gjorde en ansat ved Odense Kommune politiet opmærksom på, at der var optaget video fra Friluftsbadet i Odense.

Jørgen var dengang ansat i Odense Kommune. Den brutale drabssag gør, at han ikke ønsker sit efternavn frem, men han reagrede hurtigt, da drabet blev kendt.

- Det var i sidste øjeblik, at videoen blev sikret, for optagelserne blev slettet automatisk efter er par døgn, fortæller han.

Videoen fik stor betydning for opklaringen af dobbeltdrabet, da en tidligere kæreste til drabsmanden genkendte ham på videoen.

Og politifolkene bruger i dag mange resourcer på at finde og gennemgå overvågningsvideoer. Og et register over kameraer kunne lette politiets arbejde.

- Efter en forbrydelse taler vi med folk og virksomheder i området, for at finde ud af, om der videoovervågning i området, som vi kan bruge. Og vi bruge mange resoucer på at gennemgå optagelserne, fortæller Henrik Justesen, leder af afdelingen for personfarlig kriminailtet ved Fyns Politi.

Senest har Fyns Politi offentliggjort en video i forbindelse med de mange påsatte brande i Odense.

 

02:59

Allerede nu er optagelser fra overvågningsvideo et vigtigt redskab for politiet, både som redskab i efterforskningen og til at efterlyse vidner. Både i den meget omtale drabssag fra Tusindårsskoven og i den seneste sag om påsatte brande i Odense er video et vigtigt redskab.

Luk video