I det fynske folks tjeneste

Onyszko fritstillet i FC Midtjylland

SAS Liga-klubben FC Midtjylland har fritstillet den tidligere OB-målmand Arek Onyszko efter at have læst polakkens bog "Fucking polak", hvor han bl.a. siger, at han hader bøsser

SAS Liga-klubben FC Midtjylland har fritstillet målmand Arek Onyszko efter at have læst polakkens bog "Fucking polak", hvor han bl.a. siger, at han hader bøsser.

Den polske målmand Arek Onyszko er blevet fritstillet i FC Midtjylland på grund af sin bog "Fucking polak". Her fortæller Onyszko blandt andet, at han hader bøsser.

- Efter at vi nu har haft lejlighed til at læse den selvbiografiske bog "Fucking Polak" og drøfte dens indhold, ser vi desværre ingen anden udvej end at fritstille Arek Onyszko. Vi føler, vi gjorde det rigtige, da vi i sommer tilbød Arek Onyszko en ny chance efter hans voldsdom. Han blev straffet og havde som alle andre krav på at blive hjulpet i gang igen. Men senest har han i den grad misbrugt vores tillid, skriver FCM i en pressemeddelelse med henvisning til Onyszkos voldsom mod sin eks-kone.

Den tidligere OB-målmand, der i bogen også roser rockergruppen Hells Angels var blevet frarådet at skrive bogen af FCM, som føler sig svigtet at polakken.

- FCM har tidligere frarådet Arek Onyszko at deltage i bogprojektet, men i stedet fokusere på fodbolden og de private udfordringer. Han gav klubben det indtryk, at projektet var droppet. Men han har altså på trods af advarslerne arbejdet videre med projektet. FCM har således ikke haft kendskab til bogens eksistens før nu, lyder det fra klubben.

Det er anden gang i år, at Onyszko mister sit job i dansk fodbold. Voldsdommen kostede ham jobbet i OB i sommer, og nu leder FC Midtjylland efter en klub, som vil overtage Onyszko.

- Vi vil nok være rimelig medgørlige, siger Jens Ørgaard om FCM's krav for at lade målmanden drage videre.