I det fynske folks tjeneste

Opbakning til fynsk kamp mod velfærdsministeren

Flere kommuner har tilkendegivet deres opbakning til seks fynske kommuners kamp for at få velfærdsministeren til at ændre den kommunale udligningsordning, som de mener er uretfærdig.

Flere kommuner håber at seks fynske kommuner får overbevist folketingets kommunaludvalg om urimeligt udligningssystem

Borgmesteren i Svendborg, Lars Erik Hornemann, Venstre, har fået henvendelser fra bla. Kolding, Brønderslev og Varde Kommuner, som er helt enige i de seks kommuners budskab.

Problemet er, at kommuner med store sociale udgifter ikke får kompensation for samtlige udgifter sådan som udligningssytemet er skruet sammen.

Det betyder at Svendborg, Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Nordfyns, Assens og Kerteminde Kommuner tilsammen selv må skaffe en halv milliard kroner, som ikke bliver udlignet.

Resultatet er at borgerne får en ringere service end landsgennemsnittet, selvom deres skatteprocent er højere end gennemsnittet.

Velfærdsministeren afviser

De seks fynske kommuner henvendte sig til velfærdsminister Karen Jespersen, Venstre, før jul med en rapport, der belyser problemet.

Ministeren afviste at lave systemet om. Men torsdag håber de seks borgmestre at overbevise politikerne i folketingets kommunaludvalg om, at der er noget helt galt.

Det kan de så altså gøre med opbakning fra en række andre kommuner med samme problem.