I det fynske folks tjeneste

Opdateret: BIOS vil have 90 millioner af Falck men venter

Hollandsk ambulanceselskab afventer fortsat Konkurrencestyrelsens afgørelse, inden der tages stilling til retssag.

Stef Hesselink - de 90 millioner kroner er til at starte med. Foto: Michael Bager/Fynske Medier

BIOS kræver 90 millioner kroner i erstatning fra Falck.

Det skriver Børsen.dk.

Ifølge Børsen er kravet allerede varslet inden konkursen i går.

- Det er vores overbevisning, at Falck har misbrugt sin markedsposition til at forhindre os i at komme ind på markedet ved at flytte personale fra Region Syddanmark til andre regioner, selvom de ikke havde behov for dem, siger Stef Hesselink, administrerende direktør for BIOS i Holland.

BIOS og moderselskabets erstatningskrav er både rettet mod Falck som selskab og topledelsen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sendte, som nævnt i TV2 Fyn torsdag aften, i april en såkaldt meddelelse om betænkeligheder til Falck. 

Her mistænker styrelsen Falck for at have misbrugt sin markedsposition ved bl.a. at flytte de eftertragtede ambulancereddere væk fra Region Syddanmark til andre regioner.

Mistanken er, at Falck har forhindret Bios i at ansætte det nødvendige antal reddere til at varetage ambulancedriften i regionen, som Bios har stået for siden september 2015.

- De 90 millioner kroner er til at begynde med, siger Stef Hesselink.

BIOS-advokat Torkil Høg oplyste sent torsdag aften til Danmarks Radio, at BIOS fortsat vil afvente Konkurrencestyrelsens afgørelse, og at et varsel ikke er det samme som, at der er truffet endelig beslutning om en erstatningssag.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at topledelsen i Falck ikke har vidst noget om det, hvis loven er overtrådt, siger Torkil Høg. 

Falck-direktørerne Allan Søgaard Larsen og Morten Reignald Pedersen, har ingen kommentarer og henviser i stedet til en pressemeddelelse fra april, som blev offentliggjort efter, at selskabet havde modtaget meddelelsen om betænkeligheder fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

I pressemeddelelsen udtaler Allan Søgaard Larsen, at Falck ikke er enig i de hypoteser, der er fremsat.

Christian Bergqvist, lektor i konkurrenceret ved Københavns Universitet, vurderer, at Falck godt kan ende med at skulle punge ud til BIOS.

Hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udsendt en meddelelse om betænkeligheder, dvs. et anklageskrift, er det normalt tegn på en grov overtrædelse af konkurrencereglerne, hvilket er ansvarspådragende, siger han til Børsen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil ikke udtale sig hverken til TV 2/ Fyn eller Børsen.