I det fynske folks tjeneste

Operationsrobotten Caspar skrottes

Operationsrobotten Caspar bliver nu sendt på skrotpladsen. Fyns Amt har endelig besluttet, at operationsrobotten ikke længere må bruges. Caspar kom for alvor under luppen, da den for et års tid siden skar for meget af en knogle under en knæoperation.

-

Operationsrobotten Caspar bliver nu sendt på skrotpladsen. Fyns Amt har endelig besluttet, at operationsrobotten ikke længere må bruges.

Caspar kom for alvor under luppen, da den for et års tid siden skar for meget af en knogle under en knæoperation. En af Caspars forcer skulle ellers være millimeterpræcission i forbindelse med operationer.

Fejlen fik Fyns Amt til at sende knærobotten i skammekrogen, men nu får den altså det røde kort og ryger helt ud, forklarer Poul Erik Svendsen, formand for sygehusudvalget:

- Der har været nogle fejl ved den, og det firma, der har leveret Caspar eksisterer ikke mere, så man har ikke kunnet få lavet reservedele. Det er ærgeligt, at vi ikke har kunnet få det til at fungere,  men vi har gjort os nogle erfaringer, som vi kan få glæde af senere, siger Poul Erik Svendsen.