Opfinder ny konservativ folketingskandidat

Det konservative Folkeparti i Svendborg-Langelandkredsen er klar med en afløser for Pernillle Weiss, der trak sig som folketingskandidat for få måneder siden. Ny konservativ folketingskandidat bliver den lokale politiker, erhvervsmand og opfinder Jørgen Lundsgaard.

-

Det konservative Folkeparti i Svendborg-Langelandkredsen er klar med en afløser for Pernillle Weiss, der trak sig som folketingskandidat for få måneder siden. Ny konservativ folketingskandidat bliver den lokale politiker, erhvervsmand og opfinder Jørgen Lundsgaard.


De Konservative på Fyn har de sidste par måneder været ramt af stærkt mandefald. Først trak Pernille Weiss sig som folketingskandidat, og i sidste uge opgav Lasse Bork Schmidt sit kandidatur i Nyborgkredsen efter hans passivitet over for KU-chikanen mod justitsministeren.


Kendt som opfinder
Men nu spiller Svendborg-Langelandkredsen ud med en ny folketingskandidat. Jørgen Lundsgaard er endnu ikke officielt udpeget af kredsgeneralforsamlingen, men som en aktiv og succesrig erhvervsmand på Sydfyn, vil han formentlig glide glat igennem som kredsens nye folketingskandidat.


Jørgen Lundsgaard har siddet i Svendborg Byråd siden 1994, men er især kendt på Sydfyn som opfinder og erhvervsmand.


Han var med i opstarten af batterivirksomheden Innovation, og de sidste fem år har han været direktør for opfinderfirmaet IRD Fuelcell. Firmaet har blandt opfundet en diagnosepen, der ved hjælp af spyt kan afsløre flere sygdomme.


Gode chancer
Jørgen Lundsgaard har formentlig pæne chancer for at blive valgt til Folketinget. Partiformand Bendt Bendtsen vil med stor sandsynlighed kunne trække to konservative mandater hjem på Fyn, og det ene mandat kan meget vel gå til den kendte erhvevsmand på Sydfyn.