I det fynske folks tjeneste

Opfordret til at gå af: Dahlstrøm føler sig ikke truet

Bestyrelsesformand for Ewii understreger, at han fortsat har bestyrelsens opbakning.

00:28

Selvom et tidligere bestyrelsesmedlem i Ewii har krævet Middelfartborgmester Steen Dahlstrøms afgang som formand, understreger borgmesteren over for TV 2/FYN, at han fortsat har opbakning i bestyrelsen. 

- Vi havde et ekstraordinært bestyrelsesmøde om situationen, og hele bestyrelsen bakker formanden op, lyder det fra den socialdemokratiske borgmester.

Læs også Ewii-fyring: Fyret direktør overtrådte etiske regler

Urolighederne i Ewii er opstået, efter at manglende tillid fra bestyrelsen i sidste uge kostede Knud Steen Larsen jobbet som direktør for energiforsyningsselskabet.

Mistilliden opstod blandt andet fordi, flere af Ewiis leverandører havde skudt penge i Knud Steen Larsens private investeringsselskab, Othania Invest. Ifølge Steeen Dahlstrøm gjorde det bestyrelsen sårbar over for kritik og mistanke om inhabilitet.

Efterfølgende har et tidligere bestyrelsesmedlem så krævet Dahlstrøm afsat fra bestyrelsen, da han arbejdede tæt sammen med den afgåede direktør. Nu har Ewii i stedet kaldt firmaets repræsentantskab sammen for at orientere om situationen.

- Vi flytter vores repræsentantskabsmøde fra den 26. september frem til den 15. august, og på det repræsentantskabsmøde har vi da forståelse for, at der er rejst rigtig mange spørgsmål, siger Steen Dahlstrøm.