Optimisme i fynsk erhvervsliv: Jobvækst i vente

Det fynske erhvervsliv har positive forventninger til fremtiden, viser ny undersøgelse.

Man må forvente en del jobopslag i den nærmeste fremtid, for der er stor optimisme i det fynske erhvervsliv.

Det viser en ny spørgeundersøgelse lavet af Fynsk Erhverv, hvor 118 virksomheder spredt over alle brancher på hele Fyn svarer.

Over halvdelen af de adspurgte virksomheder på Fyn regner med at hyre flere ansatte i de kommende to år. Og op mod halvdelen har allerede ansat flere medarbejdere inden for de sidste to år.

- Undersøgelsen viser meget tydeligt, at det fynske erhvervsliv er ved at have rystet krisen af sig. Der er store forskelle fra branche til branche, og der er fortsat behov for politisk fokus for at de virksomheder, som er grundlaget for vores velstand, kan klare sig i konkurrencen fra andre lande, men overordnet set går det ganske godt for det fynske erhvervsliv, siger Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv.

Det er nærmere bestemt 52,6 procent af virksomhederne, der forventer at ansætte flere medarbejdere. Til gengæld er det kun 8,6 procent, der forventer at gå ned i antallet af ansatte.

Stigende omsætning og overskud

Den stigende beskæftigelse i de private virksomheder skyldes blandt andet en stigende omsætning. Og virksomhederne forventer, at udviklingen fortsætter i den retning.

60,7 procent har i de seneste to år oplevet en stigende omsætning, og 77,2 procent forventer en stigende omsætning de næste to år. Statistikken over overskud viser samme tendens.

Inden for de kommende fem år vil virksomhederne særligt fokusere på organisk vækst, men undersøgelsen viser også, at væksten kan ske gennem opkøb.