I det fynske folks tjeneste

Optimisme på H.J. Hansen efter ministerbesøg

350 arbejdspladser og en fynsk miljøvirksomhed bliver måske reddet i sidste øjeblik. Skatteministeren lovede mandag at kigge nærmere på de afgiftsregler, der truer med at lukke H.J. Hansen.

02:21

1 af 2

Genanvendelesvirksomheden H.J. Hansen på Odense Havn viste mandag deres virksomhed og produktion frem for Skatteminister Thor Möger Pedersen(SF).

H.J. Hansen har længe været truet af på grund af en afgift på farligt affald. Afgiften koster på nuværende tidspunkt virksomheden én million kroner om måneden, og i 2015 vil afgiften stige til tre millioner kroner om måneden.

- Vi er med til at rydde op for hr. og fru Danmark. Så hvis man vil bevare 350 fynske arbejdspladser og gøre noget godt for miljøet skal man fritage os fra denne afgift. Vi kan ikke overleve, når vi skal betale tre millioner kroner i afgift om måneden, siger direktør Jens Hempel-Hansen fra H.J. Hansen.

Afgiften, der blev indført af den forrige regering, har længe truet den gamle fynske virksomhed, og det har skabt utryghed blandt de ansatte.

- Det vil være en katastrofe, hvis vi må lukke. Hovedparten af de ansatte er ufaglærte og mange har været her i årtier. De kan ikke bare gå ud og finde et andet job, siger tillidsrepræsentant Poul Kristensson.

- Vi må finde en model

Skatteministeren blev vist rundt i alle dele af virksomheden, og efter besøget og et møde med virksomhedens ledelse var Thor Möger Pedersen tilsyneladende indstillet på at finde en løsning.

- Når en virksomhed arbejder på at hjælpe os af med farligt affald, så giver det ikke mening, at den bliver ramt af en afgift på farligt affald. Så opfylder afgiften ikke sit formål, siger skatteministeren.

Thor Möger Pedersen ville dog ikke love at der kommer en løsning på H.J. Hansens problem.

- Der er god brug for sådan en virksomhed og det er vigtigt at bevare de mange hundrede arbejdspladser. Problemet er, at vi ikke kan afskaffe afgiften uden om EU, så vi skal finde en anden model, der kan redde H.J. Hansen, lød det fra ministeren.