I det fynske folks tjeneste

Ørnstedt på medaljekurs

Den fynske svømmer Louise Ørnstedt demonstrerede søndag aften, at hun har klassen og formen til at tage en OL-medalje i 100 meter rygsvømning i Athen.

-

Den fynske svømmer Louise Ørnstedt demonstrerede søndag aften, at hun har klassen og formen til at tage en OL-medalje i 100 meter rygsvømning i Athen.

Den unge Odense-svømmer stoppede tiden efter 1.01,12 minutters svømning over de to banelængder, hvilket var den fjerdehurtigste tid i semifinalen. Tiden var en klækkelig forbedring af hendes præstation fra det indledende heat søndag formiddag, hvor Ørnstedt kom videre på en 13.-plads i tiden 1.02,17 minutter.  

- Jeg var meget mere klar til at kæmpe mod konkurrenterne i forhold til i morges, hvor jeg mere var spændt på tiden, og om jeg ville gå videre. Der er klart noget at kæmpe for, når der står en finaleplads på spil. Lige nu skal jeg bare nyde, at jeg er gået videre. Det er rigtig, rigtig dejligt, sagde en glad Ørnstedt efterfølgende til Ritzau.  

Præstationen var da også af sådan en karakter, at der kan ses frem til finalen mandag aften med spændte danske øjne. Det kan blive øjeblikket, hvor Danmark bliver forkælet med metal for første gang under disse lege.  

- Jeg er spændt på i morgen, og jeg håber, jeg kan komme til at svømme hurtigere, så der måske bliver mulighed for at få en medalje. Jeg tror, jeg bliver nervøs i morgen, men jeg må prøve at drosle nerverne lidt ned. Man kan blive fra nummer et til otte i finalen, for det ligger meget tæt i 100 ryg. Jeg gav alt, hvad jeg havde her til aften, men der er nok altid lidt mere til en finale. Det håber jeg i hvert fald, sagde Louise Ørnstedt.