I det fynske folks tjeneste

Ørredprojekt vækker opsigt

Det snart 20 år gamle fynske havørredprojekt vækker fortsat international opmærksomhed. Havørred Fyn er nu udpeget til at deltage i en stor EU-konference.

Havørred Fyn blev grundlagt for 20 år siden af Fyns Amt og de fynske kommuner. Siden da er der hvert år blevet sat ørredyngel ud i de fynske farvande til stor glæde for fynske lystfiskere.

Men ikke bare fiskerne glæder sig over de mange havørreder i de fynske vandløb - også i EU er der begejsring over det fynske fiskeriprojekt. Blandt 800 fiskeriprojekter blev Havørred Fyn sammen med 30 andre projekter udvalgt til at deltage i en stor EU-konference i Bruxelles.

- Vi er stolte af at være blevet udtaget til konferencen, og glade for at vi med vores erfaring kan inspirere andre europæiske lande til at udvikle et bæredygtigt fiskeri, og dermed skabe nye jobmuligheder - ikke blot i selve fiskeindustrien, men også på turisme- og miljøområdet," siger Lene Holm, formand for Havørred Fyn.

Havørred Fyn har også netop haft besøg af en bulgarsk delegation, som ønskede at vide mere om projektet.

- Den store interesse ude i Europa er en indikation om at politikerne allerede for over 20 år siden så rigtigt, da de etablerede Havørred Fyn som et erhvervsfremmeprojekt, som ikke blot skulle forbedre miljøet, men også skaffe lystfiskerturisme til øen, siger projektleder Jan Hald Kjeldsen fra Odense Kommune.

Havørred Fyns årsbudget er på knap fire millioner kroner, og udover at drive Fyns Laksefisk på Elsesminde Produktionshøjskole, arbejder en række grupper også på at forbedre de fynske vandløb, sætte nye fisk ud samt markedsføre Fyn, Langeland og Ærø som et havørredeldorado.

Læs mere på seatrout.dk