I det fynske folks tjeneste

Oscar beviser behov for nytænkende kulturstøtte

Susanne Biers Oscar beviser behovet for nytænkende kulturstøtte, mener SF.

Susanne Biers Oscar beviser behovet for nytænkende kulturstøtte, mener SF.

Susanne Biers og FilmFyns succes med Hævnen understreger, at man med innovativ erhvervs- og kulturstøtte kan skabe vækst uden for København, mener SF.

- Film Fyn har vist de har fat i talentmassen, men nu skal de lokale politikere vise modet til at satse på en regional erhvervsprofil, der vil brande Fyn som Danmarks Hollywood. Vi mangler opbakningen til at sikre en fast produktion, så man kan fastholde og videreudvikle lokale talenter, siger Pernille Frahm.

Venstre: Stort tillykke til Susanne Bier

Med nattens Oscar er et bevis på, at Folketinget gjorde ret i at øge pengestrømmen til filmproduktion, mener Venstre.

- Alene nomineringen til en Oscar er en triumf for dansk film, men det at få en Oscar er helt suverænt. Det viser, at dansk film stadigvæk har kapaciteten til at begejstre langt ud over landets grænser. Denne pris vil givetvis give dansk film endnu et skub fremad, så vi også i de kommende år vil kunne være en magtfaktor indenfor filmens verden, siger Venstres filmordfører Eyvind Vesselbo.

Sidste år lavede et bredt flertal i Folketinget en ny filmaftale, der blandt andet sendte godt 2,1 millarder kroner over en fireårig periode i retningen af dansk film.