Østfynsk valfart efter øl, pølser og whisky

Godt vejr og åbningen af Nyborg Destilleri trak folk til Nyborg i eftermiddag.

Master blender og marketingmanager Kim Møller-Elshøj og familien Rømer havde hænderne fulde, da de lørdag formiddag inviterede alle interesserede inden for i Nyborg Destilleri - landets største mikrodestilleri for snaps, rom, gin og whisky.

Destilleriet er rykket ind DSB's tidligere reparationsværksted i Nyborg. Bygningerne er 125 år gamle og renoveret for et ukendt millionbeløb fra inderst til yderst.

Spørgelysten ved indvielsen var stor, og appetitten på pølser og øl fra familien Rømers bryggeri i Ørbæk fejlede heller ikke noget.

Dagen igennem var der musikalsk underholdning blandet andre ved Lasse og Mathilde, Den irske Trio, Nyborg Big Band og Dungille Pipe Band, og der var også mulighed for at købe gyldne dråber med hjem.

Ejerne har ambitioner om at gøre destilleriet til Nyborgs næststørste turistattraktion og sigter efter 40.000 besøgende årligt.

Det ombyggede Nyborg Slot forventes at kunne trække 100.000 turister til bæltbyen om året.

Destilleriet kommer årligt til at kunne producere 40.000 liter whisky eller andre skarpe drikke.

Produkterne vil blive solgt til blandt andet det danske marked og til udvalgte markeder i Europa, især Norden, Tyskland, Holland, Frankrig og Schweiz.