I det fynske folks tjeneste

OUH: Bliv væk fra sygehuset, hvis du har været i risikoområder for corona

OUH beder personer, der har opholdt sig i de områder, hvor coronavirus er mest udbredt, om ikke at besøge sygehuset på grund af smitterisikoen.

Hvis du har opholdt dig i et område, hvor der er coronavirus i befolkningen, skal du ikke besøge hospitalerne. Foto: Alexander Aagaard

Onsdag blev det offentligt kendt, at en person tirsdag for første gang var testet positiv for coronavirus på OUH.

Nu beder sygehuset alle personer, der har besøgt de særlige risikoområder - Kina (undtaget er Macau og Taiwan), de italienske regioner Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto, Iran og Sydkorea-provinsen Gyeongbuk med storbyen Daegu - om helt at holde sig væk fra sygehusene.

Læs også Første fynske patient testet positiv for coronavirus på OUH

- Vi vil gerne bede dig om ikke at tage på sygehuset – heller ikke som pårørende/besøgende - hvis du inden for de sidste 14 dage har opholdt dig i de særlige risikoområder for corona, skriver OUH på sin hjemmeside.

Opfordringen kommer, efter Sundhedsstyrelsen onsdag aften ændrede sin anbefaling til, at personer, der siden 2. marts 2020 er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, holder sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten.

Forebyg coronavirus

Forebyg smitte fra coronavirus

  • God håndhygiejne, primært håndvask, eventuelt hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
  • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen

Hermed beskytter man både sig selv og andre mod smitte. 

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Se mere

Samtidig anbefaler Sundhedsstyrelsen også, at disse personer under alle omstændigheder ikke må besøge sygehuse, plejecentre med videre, hvor der er personer, som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med COVID-19, altså coronavirus.

Ændringen af anbefalingen kom, efter Styrelsen for Patientsikkerhed kunne fortælle, at yderligere fem danskere er testet positive for coronavirus.

Det bringer det samlede antal smittede op på 15 personer.

Ring først

Hvis du får symptomer på sygdom, som feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær mindre end 14 dage efter, at du er kommet hjem fra en af de nævnte særlige risikozoner, skal du ringe til din egen læge, inden du møder op på sygehuset eller i akutmodtagelsen.

Læs også Coronavirus: Sygehuspersonale sendt hjem fra OUH

- Husk at fortælle lægen, at du har været i ét af de lande, hvor der er konstateret coronavirus. Så vil lægen sørge for, at du kommer ind på ét af de seks sygehuse, der kan teste dig for corona, skriver OUH.

I Region Syddanmark er det Odense Universitetshospital.

  Foto: Sundhedsstyrelsen

MISTANKE OM CORONAVIRUS

Sådan gør du, hvis du har symptomer på coronavirus: Ring! Mød ikke op.

 

Du må ikke møde op hos din praktiserende læge, på hospitalet eller i skadestuen, hvis du tror, at du har coronavirus/COVID-19.

 

Du skal i stedet ringe til din egen læge eller lægevagten.

  • Telefonnummer til lægevagten er 70 11 07 07
  • Patienter, der opholder sig på Ærø, skal kontakte vagtlægen på 63 52 30 90

Hvis du har spørgsmål om coronavirus - se Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk eller ring til deres hotline 72 22 74 59

 

Kilde: OUH og Sundhedsstyrelsen