OUH: Det farlige skidt er væk

Der er igen rene stuer på Odense Universitets Hospital, efter de i 2015 dumpede en kvalitetskontrol.

I december 2015 skrev TV 2/Fyn, at Odense Universitets Hospital dumpede en kontrol af rengøringen, foretaget af en ekstern kontrolenhed, der var sat til at lave halvårlige eftersyn efter yderst kritisable forhold i 2013.

I den nye kontrolrapport viser OUH derimod, at de har fået styr på rengøringen.

Rapporten viser, at 96,8 procent af rummene var tilfredsstillende rengjort på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus’ matrikler.

- Vores patienter skal forvente høj hygiejne og rene rammer, når de bliver indlagt eller kommer til undersøgelse hos os. Derfor tog vi det også meget alvorligt, da vi efter en positiv udvikling i vores rengøringskvalitet ikke levede op til de nationale standarder og vores egne krav, skriver hospitalsdirektør Judith Mølgaard i en pressemeddelse.

OUH peger selv på, at en forstærket dialog med både rengørings- og plejepersonalet om, hvad det vil sige at udføre god rengøring på et hospital, er en af grundene til, at de består den seneste kontrol.

Derudover blev rengøringsplanerne analyseret for at optimere tidspunktet for rengøring, ligesom der blev indført mere intern kontrol og en ny procedure for oplæring af nyansatte, skriver OUH i en pressemeddelse.