OUH det mest effektive store hospital i landet

Produktiviteten på OUH er steget med 5,1 procent fra 2005 til 2006. Dermed er OUH bedst placeret blandt de store sygehuse i Danmark.

Det viser nye tal i en landsomfattende rapport fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet om de danske sygehuses produktivitet i 2006.
Rapporten gør det muligt at sammenligne, hvor meget aktivitet de enkelte sygehuse leverer for pengene.
 
Baggrunden for den gode udvikling på OUH er en kraftig stigning i aktiviteten, mens stigningen i udgiftsniveauet har ligget lidt under niveauet for pris- og lønudviklingen fra 2005 til 2006.

Samlet giver det en produktivitetsudvikling på 5,1 procent i forhold til 2005. Sygehusenes produktivitet på landsplan er steget med 1,9 procent fra 2005 til 2006.

OUH's produktivitet er steget fra i 2005 at ligge ca. 2 procent over landsgennemsnittet til nu at ligge 8 procent højere end landsgennemsnittet.

- De nye produktivitetstal fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet viser, at de anstrengelser, vi har gjort på OUH de seneste år for at øge omkostningseffektiviteten, har båret frugt, siger hospitalsdirektør Jens-Otto S. Jeppesen i en pressemeddelelse.

Produktiviteten er udtryk for forholdet mellem det antal behandlinger og operationer, sygehusene udfører, og det beløb, behandlingerne koster.

Bag målingerne står Danske Regioner, regionerne, Finansministeriet, Sundhedsstyrelsen og Indenrigs- og Sundhedsministeriet (nu Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse).