OUH-forsøg bredes ud i Norden

Forsøg på OUH med intensivpatienter har vist så lovende resultater, at det nu bredes ud til otte sygehuse i Danmark, Norge og Sverige.

OUH har, som det første hospital i verden, gjort forsøg med at behandle intensivpatienter i respirator uden at lægge dem i kunstig koma.

Det er især kvæstede fra trafikulykker, patienter med meget alvorlig lungebetændelse, blodforgiftning og andre kraftige infektioner, som indgår i forsøget.

Forskningen har vist, at vågne patienter lå kortere tid i respirator, lå kortere tid på intensiv afdeling og blev udskrevet tidligere fra hospitaler end bedøvede patienter.

Nu skal et nyt forskningsprojekt til 11 millioner kroner fra Det Strategiske Forskningsråd udbrede metoden til otte hospitaler i Danmark, Norge og Sverige under ledelse af de samme forskere fra OUH.

Det betyder, at metoden bliver afprøvet på 700 patienter udover de 140 oprindelige patienter på OUH, og at man kan belyse flere aspekter.

Foruden at se på behandlingens og indlæggelsens længde som i den første undersøgelse, vil man i det ny projekt se på, om vågne patienter har bedre overlevelse, og på hvordan kunstig koma og ophold i respirator påvirker organerne, muskelstyrken og den kognitive funktion.

Bag forskningen på OUH står Professor Palle Toft og overlæge Thomas Strøm, Anæstesiologisk-intensiv afdeling sammen med ph.d. overlæge Hanne Tanghus, Svendborg Sygehus og læge Helene Korvenius, Sygehus Lillebælt.

Oversigt

    Oversigt