I det fynske folks tjeneste

OUH-læge advarer mod lægehelikoptere

Lægehelikopter giver utryghed, siger OUH-læge

OUH-læge: Lægehelikopter giver falsk tryghed

Store dele af landets befolkning må i fremtiden indstille sig på, at der bliver længere til det nærmeste sygehus, når sammenlægninger og lukninger gør det af med cirka halvdelen af landets skadestuer.

I stedet vil sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) investere i lægehelikoptere, der hurtigt kan transportere syge på hospitalet.

- I nogle egne af landet vil der fremover være langt til nærmeste akutsygehus, så det er vigtigt, at lægehelikoptere indgår i akutberedskabet for at forbedre det, siger Lars Løkke Rasmussen til 24timer.

Ambulancer kan køre døgnet rundt

Forslaget om lægehelikoptere vækker bekymring hos flere sundhedseksperter. Både sundhedsprofessor Kjeld Møller Petersen fra Syddansk Universitet og traumechefen på Odense Universitetshospital Niels Dieter Röck vurderer, at lægehelikopterne er falsk tryghed.

- Jeg tror, det er en dårlig investering, der ikke vil fungere i virkeligheden. En helikopter kan eksempelvis ikke komme til undsætning om natten eller i dårligt vejr. Desuden rækker pengene for én helikopter til tre lægebemandede ambulancer, siger Niels Dieter Röck.

- Ambulancer kan køre døgnet rundt. og i modsætning til helikoptere er de funktionsdygtige i mørke og drårligt vejr, siger sundhedsprofessor Kjeld Møller Petersen, SDU til 24-timer.