OUH mangler penge til høreapparater

Antallet af fynboer med høreapparater er voldsomt stigende - eller rettere antallet af fynboer, der har brug for høreapparater er stigende. Audiologisk Afdeling på Odense Universitets Hospital mangler nemlig penge til at købe høreapparater til de mange fynboer på ventelisterne.

-

Antallet af fynboer med høreapparater er voldsomt stigende - eller rettere, antallet af fynboer, der har brug for høreapparater er stigende. Audiologisk Afdeling på Odense Universitets Hospital mangler nemlig penge til at købe høreapparater til de mange fynboer på ventelisterne.

11 måneders ventetid
2698 patienter er på venteliste til et høreapparat. Det svarer til ventetid på 11 måneder. Og problemet er ikke manglende mulighed for at behandle. Problemet er at få råd til høreapparaterne.

Har folk, mangler penge
Budgetmæssigt kan Audiologisk Afdeling behandle 2860 patienter årligt. Men personalemæssigt har afdelingen kapacitet til at behandle 817 ekstra patienter om året. Det ville betyde at ventelisterne ville være væk på fire år, hvis altså pengene til 817 ekstra høreapparater kunne bevilges.

Prisen for 817 ekstra høreapparatsbehandlinger ville koste cirka 3,9 millioner kroner.