Over 100 nye tip om sexkrænker på Fyn

Det strømmer ind med henvendelser fra borgerne i sagen om et seksuelt overgreb på en 10-årig pige på Fyn.

Telefonerne gløder på politistationen i Odense, hvor flere end 100 borgere i løbet af torsdag aften og natten til fredag har givet tip om overgrebet på en 10-årig pige i Refsvindinge på Fyn onsdag eftermiddag.

Dermed er antallet af henvendelser i sagen oppe på flere hundrede, oplyser Fyns Politi.

- Det er nogle af de tip, som vi arbejder med i marken i dag (fredag, red.), og vi skrev 12 personer ud af efterforskningen torsdag aften, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Ritzau.

Det drejer sig om personer, som man har fået konkrete henvendelser om, men som alle har et alibi eller er uinteressante for politiet.

- Samtidig så efterlyser vi nu en ældre, mørkerød bil, fordi vi er usikre på, om bilen er en Opel Astra, som vi tidligere har efterlyst, fortæller han.

I forbindelse med overgrebet på den 10-årige pige efterlyser politiet en gerningsmand.

Han beskrives som en voksen mand, dansktalende, almindelig af højde, almindelig til kraftig af bygning, iført sort eller mørk strikhue, sort eller mørk bluse, mørkeblå cowboybukser og sorte kondisko. Han var ikke iført en jakke.

Det nye signalement af gerningsmanden rummer ikke nogen alder.

- Det har vi valgt, fordi det ofte er rigtig svært for at barn at fastslå voksnes alder. En 30-årig kan være gammel i en 10-årigs øjne. Det samme kan en på 50 år. Derfor melder vi ud, at vi leder efter en voksen mand, forklarer Henrik Justesen.

Ud fra signalementet ligner han meget den mand, der 26. oktober greb fat i en 11-årig pige, der var stået af skolebussen i Vester Skerninge.

I begge tilfælde er børnene blevet bortført og udsat for et seksuelt overgreb.

Også i første nye sag var gerningsmanden kørende i en rød bil. Og i begge tilfælde var gerningsmanden nærmest høflig og lugtede af tobak.