I det fynske folks tjeneste

Over 50 tipper politiet om rød bil

Efter efterlysning torsdag af en bordeauxrød Opel Astra i sag om sexovergreb får politiet mange henvendelser.

01:27

01:36

1 af 3

Siden Fyns Politi torsdag eftermiddag efterlyste en bordeauxrød Opel Astra stationcar af ældre model i sagen om sexovergreb på en 11-årig pige i Vester Skerninge på Sydfyn, er det strømmet ind med tip fra borgere, der mener at kunne bidrage med oplysninger.

- Vi har fået over 50 henvendelser, og det er vi meget glade for. Nu er vi i gang med at tjekke dem, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi, der leder efterforskningen.

Endnu har henvendelserne dog ikke givet politiet helt konkrete spor af den mand, som fredag eftermiddag samlede en 11-årig pige op ved skolebussen, kørte hende ud i en skov og misbrugte hende seksuelt på bagsædet af en bil.

Efter oplysninger fra et vidne, der kom kørende bag skolebussen, som satte pigen af fredag klokken cirka 14.20, var den bordeauxrøde bil en Opel Astra stationcar fra midten af 1990'erne.

Og nu strømmer det ind med tip om den slags biler.

- Nogle ringer endda ind med registreringsnumre, som vi nu prøver på at finde, siger Henrik Justesen.

For et par dage siden kørte den 11-årige pige en tur i området med politiet for at forklare nærmere, hvor manden kørte hen med hende, da han havde samlet hende op ved bussen.

- Vi har kørt en rute med pigen på de steder, hvor der holder campingvogne, som hun måske har set, og fundet et sted, hvor pigen - uden at være sikker - siger, at dette sted kunne bedre passe end andre, siger Henrik Justesen.

Dette sted syd for byen er sammen med nogle andre lokaliteter blevet undersøgt af hundepatruljer, uden at der er blevet fundet konkrete spor.

Den efterlyste gerningsmand er 45-50 år, 175-180 centimeter høj og almindelig til kraftig af bygning.

Pigen har forklaret, at han havde en sort jakke på, der kan være en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte og sort hue. Han skjulte sit underansigt med en mørk halsedisse.