Over en femtedel af julegaveindkøbene sker online

Flere danskere skipper den traditionelle julehandel i butikkerne og gør årets juleindkøb online.

 23,2 procent af danskernes julegaveindkøb bliver i år foretaget med et klik på musen. Det viser en ny undersøgelse fra Ferratum.

Ifølge Ferratum Group vil der i 2015 være knap så voldsom trængsel og alarm i landets butikker op til jul, for i dag sidder mere end hver femte dansker hjemme foran computeren og gør årets julegaveindkøb.

Dog når vi langt fra briternes online julegaveindkøb, der til sammenligning udgør knap 40 procent. Det viser en ny undersøgelse fra Ferratum, der har undersøgt juleforbruget blandt godt 14.000 kunder i 21 lande.

Danskerne bruger knap 26 procent af gavebudgettet på legetøj og spil, der dermed indtager en klar førsteplads over, hvordan danskerne bruger penge på julegaverne. På andenpladsen ligger bøger skarpt forfulgt af sportsudstyr på tredjepladsen, der også kommer til at ligge under mange juletræer landet rundt.

Forbruget steget siden sidste år
I forhold til Ferratums julebarometer i 2014 bruger danskerne i år flere penge på julen, og online julehandlen er steget i takt med dette. 

Undersøgelsen viser, at danskerne har i sinde at bruge knap 20 procent af deres månedlige disponible indkomst på gaver. Til sammenligning svarede danskerne sidste år, at de ville bruge godt 13 procent af deres indkomst på gaver i julemåneden.