Overblik: Flisekast er sket flere gange før

En eller flere personer dumpede søndag aften en betonflise ned over en familiebil på den fynske motorvej. Det er ikke første gang, det er sket.

En eller flere personer dumpede søndag aften en betonflise ned over en familiebil på den fynske motorvej.
En 30 kilo tung betonflise blev søndag aften kastet ud fra en bro og ned over den fynske motorvej. Politiet kalder det for et mirakel, at en familie på fire slap uden alvorligere skader, da deres bil blev ramt.

Det er ikke første gang, bilister ved stort held er sluppet uskadt fra stenkast.

  • I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn en fredag aften blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.
  • En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt.
  • Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.
  • Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge. Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.