Overblik: Hvad lavede Bramsen, da Kabul faldt?

Kritikken er haglet ned over forsvarsminister Trine Bramsen (S), fordi hun blandt andet var til koncert i Odense, mens situationen i Afghanistan spidsede til.

Den fynskvalgte forsvarsminister, Trine Bramsen (S), tog ud at spiste fint med sin ministerkollega Simon Kollerup (S), mens den afghanske hovedstad, Kabul, var ved at falde i hænderne på Taliban. 

Det kan man mandag læse på forsiden af BT.

Samme tid var Danmark i færd med at iværksætte en af danmarkshistoriens største evakueringsoperationer.

En beslutning, som udenrigsminister Jeppe Kofod (S) delte med offentligheden fredag eftermiddag.

Kritik af Bramsens kalender

Avisens frokost-afsløring kommer oven på en uge, hvor forsvarsordførere på begge sider af den politiske midte på stribe har kritiseret regeringen for at være for fodslæbende. 

Der skal en kulegravning af forløbet til, lyder det. Og afhængigt af resultatet kan det få betydning for Bramsens ministerfremtid, lød det onsdag fra fynskvalgte Karsten Hønge fra støttepartiet SF. 

Kritikken har specifikt været rettet mod netop forsvarsministerens kalender. For mens alles øjne verden over var rettet mod Kabul, spiste forsvarsministeren ikke alene fin frokost. Hun var også til koncert og ude at se på sæler

TV 2 Fyn har herunder samlet en række nedslag i dagene op til og efter Kabuls fald. 

Deltog i alle politiske møder

TV 2 Fyn ville mandag gerne have spurgt forsvarsminister Trine Bramsen (S), om hun har fortrudt, at hun i dagene op til og for Kabuls fald tog til koncert og besøgte sin valgkreds på Ærø.

quote Jeg har deltaget i alle politiske beslutninger

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) til BT

Forsvarsministeriet er endnu ikke vendt tilbage på interviewforespørgslen, men til BT er ministeren citeret for lørdag at sige:

- Som jeg tidligere har sagt, kan jeg bekræfte, at jeg har deltaget i alle politiske beslutninger og fysisk deltaget i alle politiske møder over weekenden vedrørende Forsvarets opgaver. Jeg har ikke yderligere at tilføje.