Overblik over fynsk OL-succes

Der skal ikke flere fynboer i aktion ved OL, men med tre fynske medaljer har atleterne sat et godt aftryk på den danske medaljehøst.

Danmark har vundet ni OL-medaljer, og tre af dem hører hjemme hos fynboer. Søndag den 5. august var stor dag, da det blev til to fynske medaljer.

Den første til at få hængt en medalje om halsen var Mathias Boe, da han sammen med sin badmintonmakker Carsten Mogensen vandt OL-sølv i herredoublen. De to badmintonspillere vandt en tæt semifinale med 22-20 i tredje sæt, men i finalen kunne de ikke stille noget op mod det topseedede kinesiske par, og måtte se sig besejret med 16-21, 15-21.

Om aftenen var det så en ung 20-årig cykelrytter, som noget overraskende tog guld i cykeldisciplinen Omnium. Efter flerkampen på bane med disciplinerne 250 meter tidskørsel med flyvende start, 30 kilometers pointløb, et elimineringsløb, 4 kilometers forfølgelsesløb, 15 kilometers scratch, og til sidst en kilometers tidskørsel, kunne Lasse Norman Hansen fra Nr. Søby hænge en guldmedalje om halsen.

Tre dage senere kunne den danske 49'er båd med fynske Peter Lang hæve armene i triumf, da de efter en vild slutspurt vandt bronze. Peter Lang og hans makker Allan Nørregaard fik en dårlig start i den sidste og afgørende sejlads, hvor fem både havde chancen for at vinde bronzemedaljen. Men efter stor fight, var det danskerne, som til sidst triumferede.