I det fynske folks tjeneste

Overenskomst med litauisk byggefirma

Efter en ugelang blokade af byggeplads i Villestofte er der nu indgået overenskomst mellem et byggefirma i Litauen og deres arbejdere på Fyn.  Aftalen betyder, at de seks bygningsarbejdere nu får en almindelig dansk timeløn.

-

Efter en ugelang blokade af byggeplads i Villestofte er der nu indgået overenskomst mellem et byggefirma i Litauen og en fynsk fagforening. Aftalen betyder, at de seks bygningsarbejdere nu får en almindelig dansk timeløn.

Underskrivelsen af overenskomsten betyder, at de litauiske bygningsarbejderne nu bliver medlem af Træ-Industri-Byg i Odense. Samtidig får de almindelig overenskomstmæssig løn, og ikke kun de 25 kroner i timen, som de oprindelig fik, da de arbejdede i Villestofte.

Overenskomsten er den første overenskomst som en dansk fagforening i byggefagene har fået direkte med et udenlandsk firma efter udvidelsen af EU.  

 - Det er en stor sejr som vi har opnået siger, fagforeningsformand for Træ-Industri-Byg i Odense, Karsten Hønge.

De seks arbejdere er ansat i Atkirta, der er et stort byggefirma fra Vilnius. Aftalen betyder, at Atkirta nu skal dokumentere, at de litauiske arbejder får en almindelig dansk løn.