I det fynske folks tjeneste

Overlæger: Holst kæmper for det private

Regionsrådsformand Carl Holst er en ultraliberalist, der kæmper for de private sygehuse på bekostning af det offentlige. Sådan lyder kritikken fra en overlæge på anæstesiologisk-intensivafdelingen på OUH, fordi Carl Holst ikke har givet sin støtte til hjerteafdelingen på OUH.

02:19

1 af 2

Den skarpe kritik fra chefoverlæge Mogens Hüttel på OUH, kommer efter at Carl Holst tirsdag på TV 2/FYN bakkede op om en bevarelse af nyrefunktionen på OUH.

- Jeg blev glad for at regionens førstemand gik så varmt ind for nyretransplantationen på OUH, men jeg bliver vred over at den samme chef ikke på samme vis forsvarer hjerteafdelingens problemer, siger Mogens Hüttel.

I sidste uge beskrev TV 2/FYN hvordan hjerteafdelingens personale på Odense Universitetshospital er arbejdsløse, mens hjertepatienterne i stedet bliver henvist til det privat hjertecenter i Varde.

- I dag har vi nul operationer. Personalet forsøger at finde andre opgaver, men det er jo meningsløst, når skatteyderne har betalt for opbygningen af en hjerteafdeling, at den ikke bliver brugt, og at det offentlige i stedet sender patienterne hen til en privat klinik, hvor der så skal betales igen, siger Mogens Hüttel.

Hjertelægen mener, at regionsrådsformand Carl Holst spiller dobbeltspil, når han ikke vil forsvare hjerteafdelingen på OUH.

- Han er en ultraliberalist med to dagsordner. Hans mål er at støtte opbygningen af en privat sygehussektor, og det stemmer ikke overens med at han er formand for en offentlig instans, der står i spidsen for det offentlige sygehusvæsen, siger Mogens Hüttel.

I følge Mogens Hüttel koster det hver eneste dag skatteyderne penge, at kapaciteten på hjertecentret på OUH ikke bliver brugt. Samtidig bliver den faglige afstand mellem de offentlige hjertecentre i Århus og København større, fordi Odense ligger stille hen.

- Regionen underminerer OUHs hjerteafdeling på en sådan måde at til sidst vil funktionen lukke fordi patienttilgangen vil være så lille, at der ikke er basis for at fortsætte, siger Jan Aagaard, der er overlæge på Hjertekirurgisk afdeling på OUH.

Holst afviser

Den hårde kritik bliver kategorisk afvist af regionsrådsformanden.

- Jeg er forundret og forarget over disse udtalelser. Jeg har støttet hjerteafdelingen på OUH ved at kæmpe for at hjemtage patienter fra Århus, og hjertelægen kan ikke dokumentere, at jeg ikke har kæmpet for OUH, siger Carl Holst(V).

Han afviser også kritikken af, at regionen bruger ekstra skattekroner på at sende hjertepatienter til Varde, mens personalet på OUH er arbejdsløse.

- Der er ikke flere patienter i Varde i dag end der var for et år siden. Vi har en løbende aftale med hjertecentret i Varde, og den kan vi ikke bare sige op, lyder det fra regionens førstemand.

Carl Holst vil ikke fortælle, hvad han mener, der skal ske med Region Syddanmarks aftale med hjertecentret i Varde, når aftalen udløber.

- Jeg forhandler ikke i pressen om den slags sager, siger Carl Holst.