Oversvømmede husejeres skæbne afgøres i dag

Sent onsdag eftermiddag afgøres skæbnen for de mange fynske husejere, der fik vandskader efter oversvømmelsen den 1. november. Her afgør Stormrådet nemlig, hvem der kan få erstatning.

Omkring 3000 skader

Der findes endnu ingen opgørelse over hvor mange millioner kroner, der er sket skader for. Hos Forsikringsoplysningen har man indtil videre kun modtaget tal fra forsikringsselskabet Tryg, der sidder på 20 procent af markedet. Her er tallet 600 skader, så formodentlig er der tale om op til 3000 vandskader på landsplan.

Til sammenligning kostede det 42 millioner kroner efter en lignende oversvømmelse i 1993. Dengang var der godt 1000 skader.

Det oplyser konsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen.

Ingen erstatning for indbo i kælder

- Hvis man ikke får noget fra Stormrådet, så får man ingenting. Sådan er det. Men selvom naboområdet får erstatning, så er det ikke sikkert at man selv får, siger Christian Skødt.

En ting er dog sikkert - alle skader på ting, der ligger i kælderen, bliver ikke dækket. Det eneste man kan få erstattet er, hvis der er sket skader på bygningen i kælderniveau.

- Det er simpelthen fordi man må forvente at kælderen bliver oversvømmet, hvis man bor i en kystby. Sådan står der i betingelserne, siger Christian Skødt.

Stormrådet har allerede offentliggjort, at der vil blive udbetalt erstatninger. Men på dagens møde fastlægger medlemmerne af rådet hvilke områder der får erstatning.