I det fynske folks tjeneste

På job op til 16 timer i døgnet 14 dage i træk

Sikkerheden under det store klimatopmøde i København er truet, fordi det vil være fysisk og psykisk udmattede betjente, der skal holde ro under de store demonstrationer og passe på de mange stats- og regeringschefer.

Det mener en række af politiets lokalformænd, som Politiken torsdag har talt med. Deres frygt skyldes, at tusindvis af betjente skal arbejde 16 timer i døgnet helt op til 14 dage i træk under topmødet, der begynder på mandag.

- De her vagtforløb er helt urimelige, det kan ingen holde til. Og det betyder, at der ikke kommer optimal tryghed under topmødet - hverken over for topmødets deltagere eller befolkningen i øvrigt, siger Tom Steffensen, der er formand for Nordsjællands Politiforening, til Politiken.
Han frygter især, at politifolk på grund af udmattelse kommer til at begå fejl - en bekymring, som der nu også tales højt om i mange andre politikredse.
- Hvis topmødet munder ud i voldsomme demonstrationer og politifolk har haft 14 nattevagter i træk forinden, så er det klart, at nogle af dem måske har fået en lav tolerancegrænse. Vagtplanerne er helt groteske, siger Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening, til Politiken.