Pædagoger opfordrer til faglig dag

Pædagogstrejken i Odense fortsætter som ventet også onsdag. Samtidig opfordrer de omkring 2000 strejkende pædagoger andre kommunalt ansatte til at holde faglig dag onsdag og deltage i protesterne på Flakhaven. Flere distrikter hjemmeplejen ventes at følge opfordringerne.

-

Pædagogstrejken i Odense fortsætter som ventet også onsdag. Samtidig opfordrer de omkring 2000 strejkende pædagoger andre kommunalt ansatte til at holde faglig dag onsdag og deltage i protesterne på Flakhaven.

På dagens faglige møde i Marienlystcentret i Odense stemte 25 imod at fortsætte strejken, mens 35 undlod at stemme. Dermed er der stadig et solidt flertal blandt byens pædagoger og pædagogmedhjælpere til at fortsætte den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Demonstration onsdag
Onsdag har strejken varet i 7 dage,  og pædagogerne må hver dag betale en skærpet bod på 70 kroner i timen. Men det har hidtil ikke afholdt de utilfredse pædagoger fra at lamme byens pasningstilbud.

Onsdag eftermiddag 1. behandler Odense Byråd Kommunens budget for 2003, og de kommunalt ansatte afholder samtidig demonstration i protest mod nedskæringerne på blandt andet børne- og ældreområdet.

Faglig dag
De 2000 pædagoger og pædagogmedhjælpere deltager i demonstrationen, og de opfordrer samtidig andre kommunalt ansatte til at deltage og bruge onsdagen til faglige arrangementer, så konsekvenserne af budgetforliget kan blive diskuteret.

De kommunalt ansatte håber, at omkring 5000 odenseanere vil deltage i demonstrationen onsdag.

Strejke i hjemmeplejen
Om andre faglige grupper vil tage imod pædagogernes opfordring er uvist, selvom strejken tirsdag bredte sig til hjemmeplejen i Skibhus-distriktet.

De 50 medarbejderne i Skibhus-distriktet har allerede besluttet at fortsætte arbejdsnedlæggelsen onsdag, og ifølge en repræsentant fra hjemmeplejen, vil andre distrikter slutte sig til arbejdsnedlæggelsen onsdag.

Om pædagogstrejken også skal fortsætte torsdag vil pædagogerne først afgøre på et fagligt møde onsdag formiddag.