I det fynske folks tjeneste

Pædofil-dømt 58-årig fik skærpet dommen

58-årige mand, som er dømt for samleje og anden seksuel omgang med en 14-årig pige, fik i dag skærpet sin dom fra seks til syv års fængsel.

Den 58-årige mand fra Odense, som er dømt for flere tilfælde af samleje og anden seksuel omgang med en 14-årig pige fra Jylland, fik i dag i Østre Landsret i Odense skærpet sin dom fra seks til syv års fængsel.

Manden er blandt andet dømt for at have spændt pigen op mellem to træer i en skov på Mors, og for at have hængt pigen op i kroge i en lagerhal i Odense, hvor han og en eller flere uidentificerede mænd misbrugte hende.

Manden, som er amatørfotograf, har under hele sagen påstået, at det hele foregik med pigens accept. 

Opdaget ved en fejl

Det seksuelle misbrug blev opdaget, da manden kom til at blande konfirmationsbilleder af den 14-årige pige sammen med en mappe, som indeholdt stærke seksuelle billeder. Billederne blev sendt til pigens mor og faster, og det var fasteren som anmeldte sagen til politiet. Moderen ville ikke gøre det af frygt for sladder i byen, hvor de bor.

Brugte Røde Kors

Første gang pigen stiftede bekendtskab med den dømte var i forbindelse med en præmie, som pigen havde vundet i en selfie-konkurrence. Den 58-årige overrakte præmien som repræsentant for Røde Kors.

Den 58-årige har været tilknyttet Røde Kors i Odense, hvor hans opgave var at hente genbrugsmøbler til butikken.

Enighed om anke

Dommen var anket af både anklager og forsvarer. Forsvareren krævede strafnedsættelse til 3,5 år. 

Anklageren krævede straffen forhøjet til mindst 7,5 år med baggrund i sagens alvor og fordi den 58-årige er dømt for lignende forbrydelser i 2012 og 2014. 

Uenighed om dom

Dommerne var ikke enige, men der var et flertal for syv års fængsel, mens erstatningen til den 14-årige pige blev sat ned fra 135.000 kroner til 120.000 kroner.

02:54

 TV2/Fyns reporter Christina Schmidth var med i retten i dag, og hun gav denne  opdatering lige efter dommen var faldet.

Luk video