I det fynske folks tjeneste

Pædofil sender nøgenfotos til 10-årig

En 10-årig pige fra Svendborg har modtaget nøgenfotos fra en pædofilidømt mand på lukket institution. Loven rummer ikke mulighed for at stoppe den slags, siger forstander.

10-årig pige fik nøgenfotos tilsendt på Facebook

Forstander på den lukkede institution, Kofoedsminde, i Rødby, Hans Christian Hansen efterlyser lovændring, så institutionen kan fratage pædofilidømte mobiltelefon, computer og internetadgang, skriver Fyens Stiftstidende.

Det sker efter at en 10-årig pige i Svendborg modtog nøgenbilleder på Facebook af en mand, der er dømt til forvaring på Kofoedsminde for pædofili.

Manden udgav sig til at begynde med som pigens håndarbejdslærer. Derfor sagde pigen ja til at de kunne være venner.

Pigen og hendes mor har en aftale om, at pigen kun er venner med familie og folk, hun kender godt.

Skiftede karakter

Efter nogle harmløse indledende beskeder ændredes Facebook-profilen til at have et mandenavn og hans beskeder blev mere obskøne.

Da der kom nøgenfotos af manden selv, meldte pigens mor sagen til politiet.

Billederne viste sig at komme fra en udviklingshæmmet mand, som i 1990 blev idømt forvaring på Kofoedsminde på ubestemt tid efter et sexoverfald på en femårig dreng i Vollsmose.

Politiet oplyser til Fyens Stiftstidende, at anmeldelsen fra Svendborg er slået sammen med andre sager hos politiet i Nakskov.

Flere lignende sager

Selvom den slags sager dukker op jævnligt, kan Kofoedsminde ikke stoppe det ved for eksempel at hindre de indsattes adgang til mobiltelefon, computer og internet.

For selvom institutionen er indhegnet og huser farlige forbrydere, gælder der andre regler end i et fængsel inde på værelserne.

- Loven er altså ikke særlig restriktiv på det her område. Hverken vi eller politiet har mulighed for at sige, at når du misbruger din computer på den her måde, kan du ikke have en, forklarer forstanderen for Koefoedsminde, Hans Christian Hansen til Fyens Stiftstidende.