Palæstinensisk sultestrejke på Flakhaven

Omkring 15 palæstinensere er gået i sultestrejke foran Odense Rådhus på Flakhaven. 5-8 personer har natten til torsdag overnattet foran hovedindgangen til rådhuset. De sultestrejkende palæstinensere aktionerer mod volden i Mellemøsten og er klar til en længerevarende sultestrejke.

-

Omkring 15 palæstinensere er gået i sultestrejke foran Odense Rådhus på Flakhaven. 5-8 personer har natten til torsdag overnattet foran hovedindgangen til rådhuset. De sultestrejkende palæstinensere aktionerer mod volden i Mellemøsten.


Odense Politi konstaterede klokken tre torsdag nat, at en gruppe palæstinensere havde lagt sig foran indgangsdøren til rådhuset. Selvom det er ulovligt at sove på åben gade, har politiet dog ikke fundet det nødvendigt at gribe ind over for aktionen.


Aktion efter tv-indslag
Gruppen besluttede at indlede aktionen efter at have set et tv-indslag om den israelske hærs angreb på  flygtningelejren i Jenin på Vestbredden.


Palæstinenserne har nu søgt kommunen om tilladelse til at slå telte op på Flakhaven og forbereder sig på en længerevarende sultestrejke. Foreløbig har gruppen besluttet kun at indtage vand de næste par dage.


Kræver sanktioner
Formålet med aktionen er at sætte fokus på volden i Mellemøsten, og få den danske regering til at indføre sanktioner over for Israel. Regeringen har dog hidtil afvist at indføre sanktioner over for Israel.


Palæstinenserne har endnu ikke fået svar på deres ansøgning om at rejse telte på Flakhaven.