I det fynske folks tjeneste

Paller med juletræer hitter hos tyve

Tyve stjæler i højere grad store mængder juletræer på én gang. Markante prisstigninger på juletræer er formentligt årsagen til, at juletræerne bliver stjålet.

02:05

1 af 2

Juletræer har altid været interessante for folk med lange fingre, men nu er det som noget nyt store mængder, der bliver taget - det er sket flere steder på Fyn.
- Det, vi oplever, er, at det er hele paller, der bliver stjålet, siger direktør Kaj Østergaard fra Dansk Juletræsdyrkerforening til TV 2/FYN.

På en palle er der typisk 100 juletræer, der tilsammen vejer et ton - derfor kræver det formentligt en kran at flytte træerne.
- Vi tror, at de tyverier, der nu er på vej, er organiserede - om det så er fra østlande eller et andet sted, ved vi ikke. Men det kommer på et tidspunkt, hvor der er en kolossal stor mangel på juletræer i udlandet, siger Kaj Østergaard.

Prisen på juletræer er de senere år steget.
- Værdien af sådan en palle med juletræer kan hurtigt løbe op på 10.000-15.000 kroner, og den prisstigning har formentligt animeret folk til at stjæle juletræer, fortæller Kaj Østergaard.