Park- og vejafdelinger i Vejle og Odense fusionerer

Odense Kommune tager nu forskud på den nye kommunale struktur i Danmark, og indgår et tæt samarbejde med Vejle Kommune. Fremover skal opgaverne med at passe veje, parker og grønne områder løses af et fælles regionalt selskab.

-


Parker og veje i Odense skal fremover passes af et jysk-fynske selskab

Odense Kommune tager nu forskud på den nye kommunale struktur i Danmark, og indgår et tæt samarbejde med Vejle Kommune. Fremover skal opgaverne med at passe veje, parker og grønne områder løses af et fælles regionalt selskab.

Det er Park & Vej Service i Odense Kommune og Entreprenørgården I/S i Vejle, der nu danner et fælles selskab. Det nye fællesregionale selskab skal tage sig af parker, veje, kirkegårde, grønne områder, renovation og kloakker. Selskabet vil byde på offentlige opgaver i hele den nye syddanske region.

- Vi får en bredere kompetance, når to selskaber bliver slået sammen. Dermed kan vi bedre konkurrere med private selskaber om at vinde opgaverne inden for det offentlige, siger Bjarne Munk Sørensen, der er driftschef i Park & Vej Service i Odense Kommune.

Ansatte bakker op

Det nye selskab får omkring 4-500 medarbejdere. De 2-300 kommer fra Odense, og her støtter de ansatte fusionen.

- Når vi styrker de kommunale selskaber, så er vi også med til at bevare vores arbejdspladser. Samtidig vil vi meget gerne beholde vores kommunale overenskomst, siger Hans Jørgen Pahlke, formand for Gartnernes fagforening.

Entreprenørgården i Vejle er et interessentskab, og har haft stor succes med at byde på kommunale opgaver flere steder i Sønderjylland. Før en fusion skal Park & Vej Service i Odense også omdannes til et interessentskab. Det nye selskab bliver ligeledes et interessentskab med egen ledelse og bestyrelse. Administrationen og ledelsen skal de to byer efter planen deles om.

- Park & Vej Service i Odense er dobbelt så stort som Entreprenørgården i Vejle og vores oplæg er, at det skal afspejle sig i selskabets sammensætning, siger Bjarne Munk Sørensen.

Politisk opbakning

Foreløbig er planerne dog ikke godkendt af politikerne i Vejle og Odense. Men embedsmændene, der har udarbejdet fusionsplanerne regner med politisk opbakning til fusionen.

På mandag skal Miljø- og trafikudvalget gennemgå planerne og endelig skal fusionen godkendes af økonomiudvalg og byråd i både Odense og Vejle. Odense Kommune har dog allerede planlagt et pressemøde 9. september, hvor fusionen skal offentliggøres.