I det fynske folks tjeneste

Partimedlem advarer mod sit eget parti

Kristelig Folkepartis tidligere leder i Odense, Niels Erik Søndergård, advarer nu vælgerne mod at stemme på sit eget parti. \"En stemme på Kristeligt Folkeparti er en stemme for fortsat islamisk indvandring, \" siger Niels Erik Søndergård. Partiet svarer igen med at indlede den første eksklusionssag siden 1973.

-

Kristelig Folkepartis tidligere leder i Odense, Niels Erik Søndergård, advarer nu vælgerne mod at stemme på sit eget parti. \"En stemme på Kristeligt Folkeparti er en stemme for fortsat islamisk indvandring, \"siger Niels Erik Søndergård. Partiet svarer igen med at indlede den første eksklusionssag siden 1973.


Niels Erik Søndergård er stadig medlem af Kristeligt Folkeparti. Alligevel opstiller han for Borgerlisten i Odense, og nu advarer han direkte vælgerne mod at stemme på sit eget parti.


En stemme for indvandring
\"Jeg må desværre sige, at en stemme på Marianne Karlsmose - både til kommunevalget og til folketingsvalget - vil være en stemme for fortsat islamisk indvandring, \" skriver Niels Erik Søndergård i en pressemeddelelse.


Den tidligere leder af partiet kommer med sine udfald mod den kristelige spidskandidat, efter at Kristeligt Folkeparti har opsagt valgforbundet med Borgerlisten og i stedet har indgået valgforbund med Det Radikale Venstre. Kristeligt Folkeparti opsage valgaftalen med Borgerlisten, da den tredje part i valgaftalen CD alligevel ikke opstiller til Odense Byråd. 


Spidskandidat er fanatiker
Niels Erik Søndergård kalder sit partis kursskifte for aftalebrud, og han undrer sig over at Kristeligt Folkeparti går sammen med De Radikale, da \"to tredjedele af de radikale udgør den ateistiske kulturradikalismes spydsspids.\".


\"Marianne Karlsmose er fanatisk modstander af, at der siges noget som helst imod den islamiske indvandring, \" skriver Søndergård blandt andet.


Klar til eksklusion
Advarslerne fra Niels Erik Søndergård mod de kristeliges spidskandidat, betyder at partiet nu vil indlede en eksklusionssag mod den tidligere Odense-formand.


\"Han er simpelthen for yderliggående. Jeg mener, at vores parti har behov for at sætte nogle hegnspæle, og når valget er overstået, vil jeg rette henvendelse til partiledelsen for at få Niels Erik Søndergård ekskluderet fra Kristeligt Folkeparti, \" siger Marianne Karlsmose, der er partiets spidskandidat i Odense.


Det vil i givet fald være første gang siden 1973, at Kristeligt Folkeparti ekskluderer et partimedlem.


Hidtil har partiet fundet sig i, at Niels Erik Søndergård ikke deler partiets holdning til indvandring og muslimer og valgte at stille op på en anden liste til kommunalvalget. Men med de nye udtalelser overskrider Niels Erik Søndergård en grænse, mener Marianne Karlsmose.


\"Det er ubehageligt med den forfølgelse af muslimer, som Niels Erik Søndergård går ind for. Derudover mener jeg, at han overskrider alle regler og love i partiet, når han kommer med den slags personlige angreb på mig, \"siger Marianne Karlsmose.