Påsketrafik: Sådan undgår du at ende i kø

Der bliver fyldt på vejene, når danskerne rejser hjem til påskefrokost. Kør langfredag, hvis du vil undgå kø. Sporarbejde på landets togskinner kan desuden betyde, at toge over Fyn bliver erstattet med busser.

Der bliver travlt på vejene, når danskerne i løbet af ugen rejser på tværs af landet for at fejre påskedagene med familie og venner.

Det oplyser Vejdirektoratet om den kommende påsketrafik.

Især i løbet af dagen på skærtorsdag vurderer Vejdirektoratet, at der er stor risiko for at styre ind i tæt trafik og kødannelser på landets motorveje og større landeveje.

Derfor kan det give mening at vente en dag med at køre af sted mod påskefrokosten. Langfredag forventes det nemlig, at trafikken er rolig og ikke mere travl end på en normal søndag.

Vejdirektoratet oplyser, at der i påsken er særlig risiko for at havne i tæt trafik på de veje, der fører ud af København og på alle de veje, der forbinder landsdelene.

Derudover vil der også være tæt trafik på de veje, der fører til de store sommerhusområder langs den jyske vestkyst.

Hos busselskabet Abildskou, der kører længere busruter i hele landet, er man ikke overrasket over, at der er udsigt til travlhed på de danske veje.

Her har man igen i år mærket stor interesse for busbilletter i påsken.

Det siger Jess Abildskou, der er direktør i busselskabet, og som i øvrigt oplyser, at trafikken er lige så travl i påsken som under en af årets andre store højtider.

- Jeg må sige, at vi har haft rigtig godt gang i salget frem mod påsken. Der er lige så travlt i påsken som i julen, hvor folk har et enormt rejsebehov, siger han til Ritzau.

En af årsagerne til, at der måske bliver særlig tætpakket på vejene, kan være, at det ikke er særlig attraktivt at rejse med tog i påskedagene.

Banedanmark udfører nemlig sporarbejde på landets skinner fra onsdag aften til mandag morgen.

Det betyder ifølge Rejseplanen, at nogle togture kommer til at tage en time længere end normalt. Det betyder også, at man i flere tilfælde skal køre i bus fra Slagelse til Fredericia eller omvendt, hvis man skal krydse Fyn.