I det fynske folks tjeneste

Passagere brugte ikke seler

Omstændighederne omkring den tragiske busulykke i Skåne, der kostede to unge fynboer livet, er endnu ikke fuldt klarlagt. Ulykken skete på en smattet grusvej, og flere af passagerne brugte ikke sele, oplyser svensk politi. De fem andre passagere i bussen er uden for livsfare.

Formentlig var kun to personer i minibussen fastspændt

De to dræbte er to 18-årige mænd fra Nordvestfyn. Sammen med fem fynske kammerater på 18-20 år var de på hyttetur i Skåne, og på den gamle E4-vej ved Åsljunga mellem Häslleholm og Halmstad gik det galt på en grusvej. Formentlig er firehjulstrækkeren skredet ud og har ramt et træ. Bilen landede med bunden op ad.

Otte ambulancer og redningsmandskab blev lørdag eftermiddag sendt til ulykkesstedet. To blev konstateret dræbt på stedet, og de fem overlevende fynboer blev transporteret til sygehuset i Helsingborg. Tre af passagerne bliver udskrevet søndag, mens de to andre fortsat er i behandling.

I følge BT kørte bilen på gule plader, men havde tilladelse til at have syv passagere med, selvom der kun var seler til to. Svensk politi vurderer, at alle havde overlevet ulykken, hvis samtlige passagere havde været fastspændt.

De pårørende på Vestfyn blev direkte underrettet af svensk politi.

Det vides ikke nuværende tidspunkt, hvorfor firehjulstrækkeren kørte galt, men vejene i området har været hårdt ramt af den seneste tids store mængder nedbør. Føreren er bilen er blevet alkoholtestet, men han var ikke påvirket.