Pendlerfradrag over Storebælt fastholdes

Det er godt nyt for landets bropendlere, at skatteminister Svend Erik Hovmand (V) har besluttet at gøre Storebæltsfradraget permanent. Samtidig vil han indføre et tilsvarende skattefradrag for pendlere på Øresundsforbindelsen. Det nuværende fradrag for skatteydere, der pendler via Storebæltsforbindelsen, udløber med udgangen af 2002.

-

/ritzau/

Det er godt nyt for landets bropendlere, at skatteminister Svend Erik Hovmand (V) har besluttet at gøre Storebæltsfradraget permanent.

Samtidig vil han indføre et tilsvarende skattefradrag for pendlere på Øresundsforbindelsen. Det nuværende fradrag for skatteydere, der pendler via Storebæltsforbindelsen, udløber med udgangen af 2002.

Men hvis partierne bag den oprindelige aftale - Venstre, De Konservative,
Socialdemokratiet, De Radikale og Kristeligt Folkeparti - stadig er positive, burde en ny aftale ikke blive et problem.

\"Forslaget om videreførelse fremsættes til efteråret, når Folketinget samles på ny. Samtidigt foreslår jeg et tilsvarende fradrag per 1. januar 2003 for skatteydere, der pendler via Øresundsforbindelsen,\" siger Hovmand.

Ordningen, som løber året ud, betyder, at pendlere, der tager bilen til arbejde over Storebæltsbroen, får et skattefradrag for broafgiften på 90 kr. hver vej oven i kilometerfradraget.
Togpendlere får et ekstra fradrag på 15 kr. hver vej.