Penge på vej til fynske kommuner

Særtilskud på vej til vanskeligt stillede kommuner på Fyn.

For at lette de afsluttende budgetbehandlinger i kommunerne har Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i alt fordelt 200 mio. kr. i særtilskud til vanskeligt stillede kommuner. Og en del af de penge lander hos fynske kommuner.

- Med gennemførelsen af kommunalreformen og udligningsreformen har regeringen tilvejebragt grundlaget for økonomisk bæredygtighed i kommuner i alle egne af landet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Forventer de holder skatteaftale

- Med særtilskuddene giver vi en lang række kommuner en sidste chance for at tilpasse budgetterne, så skattestigningerne begrænses til det aftalte niveau. Jeg forventer, at tilskuddene bidrager til, at kommunerne samlet set kan overholde økonomiaftalen med regeringen", siger Lars Løkke Rasmussen.

Tilskud til kommuner

Ekstra penge til Langeland

En del af tilskuddet til særligt vanskeligt stillede kommuner er herudover anvendt til udviklingsaftaler med Bornholms, Langelands og Lollands Kommuner.
 
I henhold til aftalerne ydes der for 2008 tilskud på 25 mio. kr. til Bornholm Kommune, 35 mio. kr. til Langeland Kommune og 65 mio. kr. til Lolland Kommune.