Penge til både redningsveste og psykiatri: Fynske projekter får donation på 3,5 millioner

Fyn og øerne får en donation af Trygfonden på godt 3,5 millioner kroner til en række projekter, som skal fremme sikkerhed, sundhed og trivsel.

En donation på 3.559.269 kroner til en række projekter skal fremme sikkerhed, sundhed og trivsel på Fyn og øerne. Nogle af pengene skal gå til redningsudstyr i ro- og kajakklubber, mens andre skal bruges i psykiatrien.

Det er Trygfondens regionale råd i Region Syddanmark, der står bag donationen. Kort før jul donerede rådet samlet 8.226.498 kroner til projekter på tværs af regionen, og det er i den forbindelse, de fynske projekter har modtaget større og mindre beløb.

Uddelingen af pengene er inddelt i tre kategorier. En til bedre sikkerhed på øerne, en til styrket trivsel og en til at fremme sundheden. 

Den sidstnævnte kategori, som bland andet dækker psykiatrien, får samlet den største donation.

2.110.283 kroner til sundheden

Her går blandt andet 1.384.410 kroner til projektet "Spil til spiseforstyrrede" i Psykiatrisk Afdeling Odense. 

Donationer til cykelhjelme og brandbekæmpelse

En række ro- sejl- eller kajakklubber har modtaget støtte til at uddanne fynboer i sikkerhed til søs eller købe nyt redningsudstyr. 

Derudover har to fynske skoler fået støtte til at købe cykelhjelme.

219.523 kroner til sikkerhed

Men donationen er også gået til projekter, der ikke direkte har med sikkerhed at gøre. Terapigrupper, fællesskaber og Ungdommens Røde Kors har også fået midler til at føre nogle projekter ud i livet. 

Det regionale råd, som udvælger projekterne, består af 15 demokratisk valgte kandidater, som blandt andre tæller byrådsmedlem og tidligere borgmester i Svendborg Kommune, Lars Erik Hornemann (S) og folketingsmedlem Jane Heitmann (V). 

1.229.463 kroner til trivsel