Pengemaskine på fire hjul

Mange bilister opfatter politiets opgradering af antallet af anonyme fotovogne som en ren pengemaskiner.

- Jeg mener, at politiets ressourcer burde bruges bedre for eksempel på indbrud, siger Henrik Kusk fra Odense.

Bilisternes interesseorganisation FDM stiller også spørgsmålstegn ved formålet med den øgede kontrol fra fotovognene.

- Vi kan i hvert fald konstatere, at der på finansloven budgetteres med, at der skal hives 595 millioner kroner ind på vognene i det her finansår. Og det er meget mere end hvad vi har set de forrige år, siger Torben Lund Kusk, der er afdelingschef i FDM.

På Fyn øges antallet af fotovogne fra to til ni i løbet af 2013.

SE OGSÅ: Klapjagt på fynske fartsyndere

Selvom der er lagt op til at fynboerne skal levere 50 millioner kroner i bøder, er Fyns Politi ikke med på beskrivelsen af det nye tiltag som "en pengemaskine".

- Det er en politisk problemstilling, som vi ikke forholder sig til. Vi forholder os til det, vi bliver målt på. Og hvis vi leverer den succes, at bilisterne begynder at overholde færdselslovens hastighedsbegrænsninger er vi jo glade, siger Jørgen Andersen, der er leder af færdselsafdelingen hos Fyns Politi.

Formanden for politiforbundet har ellers givet udtryk for, at mange politifolk anser det som en klapjagt på danskerne, når antallet af anonyme fotovogne øges. Peter Ibsen mener, at det er bureaukratiske krav, der ligger bag.

- Det kan risikere at ødelægge bilisters respekt for politiet, hvis det mest er et udtryk for, at der skal flere penge i kassen, siger Torben Lund Kusk fra FDM til TV 2/FYN.