Penisring reddede Finn fra parkinson-rystelser: Han nægtede at lade sygdommen vinde

Den livsændrende diagnose fik først Finn Rasmussen til at gå i sort, men nu hjælper han sig selv og andre med sin opfindelse.

De ufrivillige rystelser får Finn Rasmussens fingre til at banke ned i bordet. Det var også rystelserne, der tilbage i 2016 afslørede hans parkinsondiagnose.

En diagnose, der ramte den nu 64-årige ingeniør fra Odense som en mavepuster.

- Det første, der sker, er, at man går i panik og sidder og kigger ind i en væg i to timer. Men da jeg så havde sundet mig, tænkte jeg: "Nej, jeg skal simpelthen gøre noget ved det her". Jeg er ingeniør af profession og er nok kreativt anlagt, så det skulle være løgn. Jeg skulle finde på et eller andet, siger han.

Finn Rasmussen pløjede sig igennem den ene forskningsartikel efter den anden, og her stødte han på et engelsk universitet, der i kampen mod den kroniske lidelse havde brugt modrystelser.

 Og det vakte den indre opfinder i Finn Rasmussen til live.

- Som ingeniør er man vant til at beskrive et problem og så finde en løsning. Man starter måske med noget eksisterende og arbejder videre på det. Så jeg spekulerede på, i hvilken industri man kan finde noget, der ryster. Og det findes jo så i sexlegetøj, siger han.

Var selv forsøgskanin

Efter at være nået til den konklusion fortsatte søgningen på de lidt mere pikante sider - med tilladelse fra konen, selvfølgelig, indskyder Finn Rasmussen.

Her fandt han en penisring, der består af en ring med en lille motor. Dem satte han to af på fingrene, og resultatet var positivt.

Herfra gik det stærkt. Efter at have fastlagt sig på et design, der kunne gå for et helt almindeligt ur, agerede han selv forsøgskanin. Og i 2018 var Finn Rasmussens rystearmbånd med navnet Anti Tremor Device klar til salg.

Armbåndet minder om et ur og er derfor diskret på håndleddet.
Armbåndet minder om et ur og er derfor diskret på håndleddet.
Foto: Ole Holbech

Det urlignende armbånd sidder på Finn Rasmussens håndled, da TV 2 Fyn møder ham. Det er ikke tændt, og der er tydelige rystelser i ingeniørens hænder. Da han tænder uret går der et par sekunder, før der kan ses en effekt.

- Så er der ro, konkluderer han.

Har ændret hans liv

Siden uret kom i salg i 2018, er der solgt 350 styk til folk fra hele verden. Ifølge Finn Rasmussen har tre ud af fire oplevet en effekt. Og resten har fået pengene tilbage, fortæller han.

Og det har da også haft stor betydning for Finn Rasmussens eget liv.

- Det har betydet, at jeg kan koncentrere mig om andre ting end rystelserne fra parkinson. Det betyder meget for min livskvalitet, for der er en masse finmotorik, man ikke kan. At drikke af et glas uden at spilde for eksempel, siger han.

I Danmark lever op til 12.000 mennesker med parkinson, mens det i hele verden er op mod ti millioner. De fleste er 60-62 år på diagnosetidspunktet, men sygdommen optræder dog også hos yngre personer helt ned i slutningen af 20’erne.

Selvom det ikke er alle med diagnosen, der oplever rystelserne, håber Finn Rasmussen, at der er nogen, der vil støtte virksomheden økonomisk, så flere kan blive opmærksomme på produktet.

- Havde jeg penge nok, havde jeg foræret det væk. Men jeg er nødt til at have en omkostningsdækning. Det, synes kunderne, er fint, siger han.

Om rystearmbåndet

Oversigt

    Oversigt