Pernille Skipper holder lav profil

Pernille Skipper, som er valgt på Fyn, vil ikke lægge noget i, at hun for andet år i træk slår Johanne Schmidt-Nielsen i EL-urafstemning.

Blandt politiske iagttagere bliver Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, betragtet som den naturlige arvtager, når Johanne Schmidt-Nielsen på et tidspunkt stopper i Enhedslisten.

Den spekulation ønsker Pernille Skipper dog ikke at gå ind i, selvom hun igen i år scorer flest stemmer i en urafstemning blandt Enhedslistens medlemmer om partiets folketingskandidater.

Spørgsmål: Hvad tænker du om at blive kaldt kronprinsesse?

- Det lægger jeg ikke så meget i. Det er noget, som nogle kommentatorer har fundet på og ikke noget, som vi har besluttet i Enhedslisten.

Spørgsmål: Så resultatet fra urafstemningen er ikke et udtryk for, at det bliver dig, der overtager, når Johanne Schmidt-Nielsen en dag stopper?

- Nej, resultatet betyder ikke noget i virkelighedens verden. Jeg er bare glad for, at der er en solid opbakning til den samlede folketingsgruppe. Det tager jeg som en opbakning til den politiske linje.

Spørgsmål: Hvorfor slår du Johanne Schmidt-Nielsen to år i træk i Enhedslistens urafstemninger om folketingskandidaterne?

- Det betyder ikke noget i den virkelige verden, og så er der nogle spidsfindigheder i den måde vi stemmer på i Enhedslisten, som gør, at man ikke skal lægge for meget i, hvem der lige ligger på den ene eller den anden plads.

- Man skal i stedet kigge på det overordnede billede, og det overordnede billede er, at vores folketingsgruppe har fået rigtig stor støtte.

Spørgsmål: Men resultatet må vel også være et signal fra baglandet om, at man er tilfreds med dit arbejde og ser dig som en central person for Enhedslisten?

- Jeg tror alle i Folketingsgruppen har det sådan, at når man får et godt valg, så er det også en personlig opbakning. Det er derfor, det er dejligt, at vi alle sammen har fået gode valg. Men jeg tror ikke, man skal lægge noget i, hvem der lige ligger nummer et eller nummer to.

Spørgsmål: Johanne Schmidt-Nielsen risikerer at falde for Enhedslistens rotationsprincip, hvis valget først kommer til næste efterår. Tror du medlemmerne har brugt urafstemningen til at pege på, hvem de gerne ser som den næste frontfigur?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Der er heldigvis lang tid til. Johanne kan stille op i lang tid endnu, så det er ikke noget, vi skal spekulere i nu, siger Pernille Skipper.

På spørgsmålet om, hvorvidt der kan blive tale om et formandsopgør, som man kender det fra andre partier, fastslår hun, at Enhedslisten ikke har tradition for at kæmpe om, hvem der skal tegne partiet:

- Og det vil vi ikke begynde at indføre nu, siger Pernille Skipper.