I det fynske folks tjeneste

Pernille Weiss Therkildsen tilbage i politik

Tidligere medlem af Fyns Amtsråd og folketingskandidat, Pernille Weiss Therkildsen, stiller igen op for Det Konservative Folkeparti på Fyn ved næste folketingsvalg.

Foto: PR

48-årige Pernille Weiss Therkildsen forlod politik, da amterne blev nedlagt for at hellige sig sin familie og sin erhvervskarriere indenfor arkitektur og sundhed i firmaet Archimed.

Men nu synes hun tiden er inde til et comeback:

- Det er tiden nu igen for mig. Og denne gang endnu mere end sidst, fordi mine børn er godt i vej og min karriere godt på skinner. Og det er også tiden for partiet. Der er brug for erfaring, sunde værdier og fornuftige pejlemærker. Der er ikke brug for flere passive iagttagere. Det passer i al fald ikke til mit temperament. Kald det et kald. For det er vist det, det er, skriver Pernille Weiss Terkildsen i en pressemeddelelse.

Hun sad i Fyns Amtsråd de sidste to valgperioder, før amterne blev nedlagt i 2007. I det seneste kommunalvalg fik hun 5500 stemmer.

Hun var opstillet til Folketinget for Det Konservative Folkeparti i Nyborgkredsen og derefter Svendborgkredsen frem til 2001 uden dog at blive valgt.

- At stille op på Fyn er som at komme hjem i mere end en forstand. Fyn er jo 'Riget i midten', og med min erfaring fra nu både erhvervsliv og politik håber jeg på at kombinere disse 'på midten' - til gavn for Fyn, siger Pernille Weiss Terkildsen.

Storkredsformand for de Konservative på Fyn, Lasse Krull, hilser Pernille Weiss Therkildsens comeback velkommen:

- Pernille kender vi som en meget synlig og markant politiker med sine meningers mod – men hun er også en dygtig erhvervskvinde, som vil kunne tilføre politik erfaring fra både erhvervslivet og sundhedsvæsenet, sigerr Lasse Krull.

Står overfor Mai Mercado
Pernille Weiss Therkildsen ventes opstillet på et møde i Det Konservative Folkeparti på Fyn den 23. november.

 

Læs også Mai Mercado ny kommunalordfører hos De Konservative

 

Sker det, kommer hun til at stå overfor det fynske folketingsmedlem for de Konservative Mai Mercado; men TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch, tror ikke, hun direkte kan true Mercado, der fik et godt valg sidste gang.

- Pernille Weiss Therkildsens opstilling vil øge spændingen om det konservative mandat på Fyn. Det bliver sikkert svært for hende at vælte Mai Mercado af pinden, som fik et rigtig flot valg på Fyn sidste gang. Men hun huskes stadig af mange partifæller, og med hendes erfaring i sundhedssektoren og som konsulent i eget firma, kan hun sagtens gå hen og "stjæle" en del stemmer konservative stemmer, som ellers ville være gået til Mercado, siger han.